ПРИМОЦЕА Йордановден-Ивановден

Promo iv jord 2022

Примоцеата е следната:

- Имате приател Йордан и сакате да не идете на именио му ден с празни ръце, значи му поръчвате "Херакъл от Диви дол", къде Данчо Мининката муфтечка повтара чутовните подвизе на Херкулес. Я па ви я надписвам, подписвам и пращам с 20% отстъпкя (получевате я за 12 лв. вместо 15 лв.).

- Имате приател Иван или Ивайло, и пак ви се не ще да му едете яденьето и да му пиете пиеньето за едното нищо. Поръчвате му двете части на "Иваил цар" и ви ги пущам с общо 15% отстъпкя (сега струват 25 лв. вместо 30 лв.), подписани и надписани, оно се знаа.

- Имате приателе Ивановци и Йордановци, и сакате да ги зарадвате и едните и другите. Или па немате намеренее да одите на никви госкета, ама сакате да си земете повече книги на сметка. За "Херакъл от Диви дол" и двете части на "Иваил цар" процентете не ми се сметат, ама ше ви ги дадем и трите у комплект за 35 лева вместо за 45. Алал да са ви!

Здрави и румени да сте, а яденьето и пиеньето на тоа свет нема да се свръшат, не забраяйте!

За книгите пишете те ТУКА.

Важи от днеска до петък (7 януари) вкючително. Поръчките, направени до 3 часо следобед, изпращаме на същио ден

СЕДМИЦА ЗА РАЗМИСЪЛ

izbori promo

Тук вече започва забавното. Не, че досега не беше забавно, ама айде.
Идват избори. Най-важните избори в моя съзнателен живот, а аз съм съзнателен от времето, когато комунизмът поне не беше толкова лицемерен, че да се нарича с други имена. Ония избори от четвърти април тази година сложиха едно начало на нещо, което може да възстанови България и тя да не е просто милата ни Родина, чиято гнусна държавност прокужда едни от най-свидните ѝ чада.
Не се лъжете, няма да са последните важни избори. Просто сега е възможно да са преломен момент. Възможно е и да не са и просто всички да не издържим на наглярщината, бездънната лакомия и безочието на мандрообирниците, управляващи ни вече 77 години.

Ако не излезете да гласувате сега, имате няколко избора. Да напуснете България, да сведете главица, за да не я отсече сабята на поробителя от ДС с множество БКП-ейски лица или да започнем най-страшната от всички братоубоийствени войни - гражданската.
Няма да лъжа. Нито един от тези варианти не е добър. Затова си вдигнете шибаните задници от дивана и идете до изборните машини, за да изринем БКП-тата от софрата и да ги пратим в дън гори тилилейски, където им е мястото. Под БКП-тата имам предвид всички креатури на ДС. Не мога да ги изредя до една, затова ще се конкретизирам върху тези, които ни ебаха мощно през измисления "Преход". БСП, ГЕРБ, ДПС, патреотете. Не се лъжете, това е многоглава ламя. Един организъм. Скачени съдове. Както искате го наричайте, само не и политически опоненти. Всички те са на общата софра и се хранят от нашето търпение, данъците ни и продажността си на външни влияния. За пари ли? За много пари ли? (така се казваше в една реклама).

Да, за много пари. "101 текста на Торлака за Биволъ" не е за много пари. Дори напротив. Струва няма и три кутии цигари. Преди изборите обаче, ще струва и по-малко. Защото искам да си го купите, да попрочетете отгоре-отгоре и да проумеете колко актуално звучат в момента мои текстове, писани преди 5-6 години. Да, саркастични са. Да, наежваш се и започват да ти скърцат зъбите от гняв. Да, имам коварен план. Дотолкова коварен, че ще ви го разкрия без никакво лицемерие.
Надявам се с тази отстъпка, която ще обявя само след няколко изречения, да накарам поне двама, петима, десетима, хиляда, знам ли колко човека да прочетат, да проумеят, да идат до машините и най-после да си изринем кочината.

Зарежете "от моя глас нищо не зависи", "те купуват изборите", "какво може да промени един човек?". Това са приказки угодни на тях. На гнусните манипулатори, които не могат да разделят на две магарета сено и на вързано куче хлеб не умеят да дадат, но твърдят, че без тях държавата ще пропадне.

Купете си "101 текста на Торлака за Биволъ". За да си припомните, че е същото. Нищо не се е променило, само гротеските на сцената се сменят от време на време. За разнообразие. Римляните са му викали panem et circenses.
И без пари бих пуснал книгата предизборно, за да дам своята лепта за краха на свинете. За нещастие обаче житийното си има и битийна страна, така че от мен имате трийсетина процента отстъпка. Какво значи трийсетина ли? Означава, че правите поръчка, давате ми десет лева, разплащате се каквото имате да се разплащате с куриера, тъй като пратката е за ваша сметка и после се радвате на това, че някой смее да напише на хартия това, което повечето хора си казват с половин уста.

P.S. Пък и, оставете другото, няколко човека твърдят, че не съм най-слабия писач в Млечния път.
P.P.S. В началото на текста няма техническа грешка. Просто стм идиот.
Айде, че много се заприказвахме!

Книгата с отстъпка можете да поръчате ТУК  
 

Промоция по време на карантина

corona virus 1

Драги бивши, настоящи и бъдещи братя и сестри по карантина,
Сега, нема кво да се праиме на улави. Я нема да крием, че ми е ясно, че на некой от вазе мое да му писне да лежи на диваньо и да се дзерепи у телевизоро неколко седмици, па, кой знаа, мое и месеци. Така че, като грижовен културтрегер, майстор на перото, творец или ебем ли го там къв кръшлек съм, рекох да се погрижим за доброто ви, а също така и за родолюбивото ви настроенее. Затва викам, „дай да им осигурим на тиа ора некъв начин да се посмеат искрено със Северозападната поредица или да преживеат млого по-драматични от кирливио корона вирус времена у най-тъмните векове на Средновековието ни с двата тома на "Иваил цар".

Понеже и я сега съм под карантина и немам представяния и събития по сички краища на Родината, обещавам, че сичко ше ви надпишем, подпишем и изпратим навреме, осен ако апокалипсисо не ни застигне групово.

Та да ви предпазим от тва, те! Накарах Юбица и Иваил цар да земат превантивни мерки срещу короМката, така че нема страшно. Промоцеата нема да важи до краю на принудителната изолацеа, оти она мое да изкара и месеци, па и годиньи. Така че побръзайте!

За 6 книги отстъпкята е – 25% (стават 66 лв. вместо 88 лв.)
За 4 книги отстъпкя – 15%
За 2 книги – 10%

Поръчвайте ТУК, а аз подписвам, надписвам и при строги хигиенни мерки изпращам по Спиди и Еконт.

Примоцеа - 50%

 50 percents
Днеска е Международнио день на книгата. Шекспир, Сервантес, тва-онова. Има достатъчно важни причини, кой му е интересно, мое да се запознае с тех.
Чесну да си признаам, лично за мене си не се впечатлевам особено от подобни събитеа (ако изключиме деньо на българската азбука и оня на будителете), ама, като са казали ората, че е Празник на книгата, нека да е Празник на книгата, кво па толко?
Убаво е да има некъв такъв день, кога сички четящи, а и ние, къде се праиме на писателе, да поздравеваме за тва, че сме едно сравнително некресливо, ама, за сметка на тва, сравнително мислещо малцинство.
А тва, че Международнио день на книгата съвпада и с рожденио день на жена ми, ич не е за пренебрегванье. Она вика да ви почерпим и вазе, неколкото ми верни читатейе, от ньойньо име. „Какво се правиш на луд? Ако не бяха читателите ти, за да те занимават и да ме оставяш от време на време на мира, да не мислиш, че да съм те изтърпяла?“.
Я ич не знам кой кой тръпи, ама ми не е работа да се обаждам баш днеска. Тва, къде знам е, че жената черпи с невидвана досега промоцеа от 50% (не се бъзикам; верно наполовина) на книга. Днеска, утре и другиден. Нема значенее, една, две, осам книги ли си земете. Я ше си замирвам, оти книгите ги писах я, а она само ги раздава без пари. Мое да изглежда донегде несправедливо, ама ѝ е празник, нема да ѝ трошим адето. Дигнал съм ръце и се гласим да подписвам и надписвам.
23-и, 24-, 25-и април. 50%. И толко. Я такава отстъпка и на мою си рожден день никогиж нема да напраим, така че кой му се зима, сега е мументо. Нема кво толко да го умувате!
Книгите са ТУКА.

Попов мост на Панаир на книгата 2019

NDK panair2019

От 10 до 15 декември издателство "Попов мост", представяно от своя собственик, единствен писател и на практика единствен щатен служител Стоян Николов-Торлака, е част от Международния панаир на книгата. Торлака заедно с всичките му романи ще откриете в НДК на полуетаж Изток, щанд А1.

Между другото, този полуетаж е зает предимно от чуждестранни издателства, така че Северозападната поредица с нейните речници в края на всяка книга си е баш на мястото.

Така че, ако някой от романите на Торлака ви липсва, за да попълните колекцията си, или ако още имате близки, за които не сте измислили подаръци, влизате в НДК, тръгвате наляво, изкачвате стълбите на полуетаж Изток, и стигате до "Попов мост", което е точно на първия щанд там. От днес до неделя включително.

P.S. За по-разсеяните го има и като фейсбук събитие ТУК.

Зарезанска промоция

zarezan promocia 2021

На 1-ви февруари е Трифон Зарезан по нов стил. За некои тва не е никъв празник, за други е пореднио повод да се накръшат до безпаметнус, а трети немат нищо притив да се накръшат, ама го приемат и като символ на душевната и телесна свобода, на оплодителните сили, на живото и дръзновенеето.
Понеже съм от тия последните, мислим, че е редно да почерпим, макар и да се не казвам Трифон и да не зарезвам лозе ни на 1-ви, ни па на 14-и - другио Трифон Зарезан. Осен тва, злите езици твърдат, че у книгите ми се обръща много сериозно вниманее на алкохоло и влиянеето му връз човешкото поведенее. Ама, кво да праиш, човек пише за тва, къде си мисли за ньего...
Така че, от 1-ви до 14-и февруари обявявам двуседмична промоцеа, та осен с вино и либов, да почерпите душиците си и с други наслади. Нема кво повече да се разландисваме, наздраве!

- Сека книга, поръчана на сайта или на съобщенее, ше изпращам с 10% отстъпка от цената;

- При поръчка на 3 или повече книги, отстъпката става 15%;

- Ако поръчате сичките 8 книги, ше ги изпратим с 20% по-евтино от коричната цена.

Поръчките правете на лично съобщенее до фейсбук страницата или те ТУКА.

Промоция и игра - 5 години от издаването на "Северозападен романь"

5 godini sz rom

По повод светлата петилетка от издаването на „Северозападен романь“ Торлака черпи с една промоция и една игра:

! -10% ОТСТЪПКА! има на всички книги. Ако ви е криво, че някой от романите липсва от колекцията ви, или искате да го подарите на някого, „Северозападен романь“ и „Автономията????“ стават по 12,60 лв., а „Май ше ни бъде…“, „Херакъл от Диви дол“ и „Иваил цар“, книга първа и книга втора - по 13,50 лв. за периода на промоцията.

! -20% ОТСТЪПКA! от цената на всички книги получавате, ако участвате в играта, описана по-долу. Това ще рече, че ако се включите в играта, може да поръчате „Северозападен романь“ и „Автономията????“ за 11,20 лв., а „Май ше ни бъде…“, „Иваил цар“, книга пръва и книга втора, и „Херакъл от Диви дол“ - за 12,00 лв.

! ИГРАТА! е нещо като „асоциации“, обаче със снимки и за книги. Споделете под формата на снимка асоциациите, които ви навява някоя (или някои) от книгите. Не е задължително да фотографирате самите книги. Задължително е обаче изображенията да са направени от вас. Щракайте каквото ви е на сърце. И обяснете с коя книга сте свързали нещото и защо.

! 3 КНИГИ ПОДАРЪК! ще идат при трима от участниците на финала на играта (по една на човек). Когато Торлака обяви избраните, всеки от тях сам ще може да реши кой роман да получи.

Играта и промоцията са валидни до 31 октомври. Изпращайте снимките на мейла Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или като лични съобщения до фейсбук страницата, а ние ще ги качваме на нея. Тримата печеливши ще обявим на 1 ноември.

Поръчки може да правите по всяко време ТУК!

Вече качените снимки в играта може да видите ТУК.

Абаносова седмица!

ebony promocia

Понеже напоследък е твърде опасно да се използват некои думи, рекохме, че е по-удачно вместо "черен петък" издателство "Попов мост" да обяви "Абаносова седмица".

Сега, намаленията съвсем не са символични, така че ви съветваме да се възползвате. Все пак книгите хич не са за изхвърляне, а и идват празници, така че сега е моментът да зарадвате себе си и близките си. Ето и какво сме подготвили.

Джулайна примоцеа

julai

Не е тайна за никой, къде познава светлата ми първобитна личнус, че я слушам само джангър и у крайни сючаи сръбско, ако некой с кански мъки успее да ме завлече у кръчмата. А и празници не признавам особено. Освен като повод да се напием на теферич, без да ми дзвекат по главата.

Ама, те! Разпръчил съм се и сакам да почерпим и вазе, оти ракиата ми понамале и требва да одим да купим нова, па у таа жега ми се не мръда никъде:
! Сека книга от „Северозападен романь“, „Автономията????“, „Май ше ни бъде…“, „Иваил цар“, книга пръва и книга втора, може да си поръчате с 2 лева отстъпкя от цената (значи по 12 вместо 14 лева или 13 вместо 15 лева);
! Ако си земете Северозападната трилогия („Северозападен романь“, „Автономията????“ и „Май ше ин бъде…“), ше ви струва 36 лева вместо 43;
! Двете части на „Иваил цар“ заедно стават 25 лева вместо 30;
! Четирите книги от Северозападната поредица (Трилогията плюс „Херакъл от Диви дол“) ше ви излезнат 50 лева вместо 58;
! Сичките шес книги, къде съм издал – 78 лева вместо 88.

Само за „Херакъл от Диви дол“ за отстъпкя ше ме фанете за мукарецо. Книгата още смръди на мастило, нема и месец, откво е излезнала. Ако за отстъпкя приемате тва, че ше ви я надпишем с либофф, добре. Па и ше ви капнем подписо си с капчица говежданска рикиа. Толко от мене, вижте колко съм щедър!
Примоцеата важи до краю на седмицата (7 юли). Поръчвайте те ТУКА те.

 

Разкази за маса

razkazi za masa frontНелепи, невъзпитани и неподредени. Безмилостно смешни и баснословно шантави. Такива са разказите за маса.

Иска ви се да сте там? Сред цигарения дим, зад зацапаните прозорци, които кънтят от смях, наздравици и препирни?

Торлака ви е запазил място. Придърпайте си стол, сипете си едно пиенье по ваш избор и разгръщайте смело!

.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ

Публицистика

ЗА ЧЪК НОРИС И АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС“

boiko magistrala

В тази седмица, в която автентичното БКП, което хем няма нищо общо с БКП, хем е „столетница“, заяви готовност да търси реванш от управлявалото в продължение на единайсет години БКП, определено от Любен Дилов-син като „класическа народна партия“, ми остана време да се посмея и на друго. Прочетох един виц. Значи, на Чък Норис му станало скучно и измислил машина на времето, за да се поразнообрази. Прехвърлил се в 2756-а година (примерно), а, оставете другото, и успял да се върне в наши дни. Всички го питали какво е видял, но един от въпросите се откроява. „А автомагистрала „Хемус“ завършена ли е вече?“. Разбира се, въпросът е риторичен и е кулминацията на вица. И има защо.

Надали има човек, на когото не му е втръснало от гръмките приказки на управляващите (не само на БКП-ГЕРБ, а на всички от 1974-а насам) как автомагистрала „Хемус“ ще е готова ей сега. Утре. Догодина. Тая петилетка. И все така. До 2024 година ще стане половин век.

Прочети още...

В медиите

„Моят човек“ писател – Стоян Николов – Торлака

269136200 4691094374273339 2016389572412586466 n

"Торлака е интересна и вълнуваща личност. Познанството с него и книгите му дава вълнуващи преживявания и знания, но има и негативи. На първо място за четящите – на всяка страница би следвало да има червена точка, така че не давайте тези издания на деца под 16 годишна възраст! За тези, които смятат да сядат на маса с него, трябва да знаят, че такова деяние е препоръчително само за тези, пълнолетни и способни да носят лична отговорност граждани, покрили критериите за напреднали по българския банкетен стандарт.

С други думи – трябва да можете да изпиете поне едно кило северозападна скоросмъртница, без да проявявате признаци на видимо пиянство, като за такива не се броят задиряне на жени, предизвикване и/или участие в батални сцени, а заспиване на масата, нарушения в двигателния и говорния апарат, както и по-тежки реакции на организма, които силата и количеството на алкохола може да провокират и да се озовете в Токсикологията. Ракията е безцветна и на вид е досущ като вода. Пие се в голяма чаша, като в друга такава се сипва истинска вода, от която се отпива след глътката огнена течност, за да погаси избухващия в устно-стомашната лигавица пожар. Накрая пиенето на вода изгубва значение, защото просто не можеш нито да различиш едната и другата напитка, нито да запомниш разположението на чашите..."

Вижте цялата статия на Видин Сукарев за сайта Media Cafe в ТУК.

 

Снимки

nikolai-cvetanov-her-pirin-kupenite.jpg

Фейсбук

Loading ...