От мястото на събитието

Северозападната трилогия в Габрово, септември 2017

Защо се мотах толкова с текста си за хумористичната Северозападна трилогия в столицата на хумора? Защото тия габровски шегобийци ми надрънкаха едни подаръци, та нямаше как да се начудя.

Добре, пурата Chibao от приятелката ми Мърфи я изпуших с такъв кеф, че все още, като се сетя, и усещам вкуса в дробовете си. Ама любезните домакини от „Дом на хумора и сатирата“ ме разбиха на парчета. Необходимо е да уточня, че сладко не ям под никаква форма, но като се прибрах и погледнах торбичката с подаръци, намерих в нея захарничка...

  • gabrovo-2017-01
  • gabrovo-2017-02
  • gabrovo-2017-03

Имаше една приказка, че дядо Миньо Попа, един от най-щедрите габровски възрожденци, платил да се направи калдъръм от града до Боженците, и, когато отишъл да види свършеното от собствения му джоб, бил бос. Като го попитали, защо носи цървулите си в ръка, той отговорил, че не иска да ги износва излишно, нали не бил пред хора.

  • gabrovo-2017-01

Та, да се върнем на темата – те ме предупредиха, ама аз не схванах. От захарничката излиза лъжичка. Ако те покани габровлия на чай и ти подаде захарничката, съвсем нормално е да се опиташ да си сипеш захар. Ама няма как. Защото тя първо няма капак и второ, лъжичката, която излиза от захарничката, е с дупка на средата. Не направена от домакина, а занаятчийски,производствено, фабрично (нали в българския Манчестър бяхме) е изработена по този начин. Та да не можеш да си загребеш захар през тясната дупка, разположена странично на купичката. Та, близо две седмици се опитвах да сложа захар в чая на децата и все не става.

  • gabrovo-2017-04
  • gabrovo-2017-05

Иначе представянето мина добре. Намерих нови и се видях със стари приятели. Организаторите се бяха постарали, макар и денят да не беше особено подходящ – децата тръгваха на училище на следващия.

Посетете „Дом на хумомра и сатирата“. Няма да останете разочаровани, дори напротив. Нито от екипа, нито от експозициите. Даже и моите книги можете да намерите там.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Иваил цар

„Иваил цар - книга първа" - исторически роман за противоречив владетел, загадъчна личност, дързък войн и вдъхновяващ човек.


ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

"Най-добрия исторически роман, който съм чела"
Бойка Костадинова

ВИЖТЕ ОЩЕ

В медиите

Северозападът искал автономия, защото се чувства осиротял

Интервю за предаването "Денят On Air" по телевизия Bulgaria On Air

 torlaka bulgaria on air

Кой ще инвестира в Северозападна България, където няма никаква инфраструктура? Хората там не искат независимост, искат централната власт да не им пречи да си развиват собствени проекти, като не им помага. Това каза писателят Стоян Николов - Торлака в студиото на "Денят ON AIR".

Прочети още...
 

Снимки

ot-chitateli-0001-a.jpg

Фейсбук

Loading ...