До арменския поп

Само „Арарат“ Ереван и радио „Ереван“! Езерото Ван на три морета! Само да ми обърнеш внимание, господин арменски поп.

Преди седмица, седмица и нещо написах в личния си профил, че другарят Волгин (не се казва така; това му е партизанско прозвище) е педерас гърбатъй и помолих товарищ Путин да му даде гражданство, за да се свърши с тия неистови мъки. Съгласи се, дядо попе, кофти е да даваш част от данъците си, та някакъв олигофрен да получава заплата, за да говори в национален ефир как Народният съд трябвало да се върне, а и ни била нужна нова деветосептемврийска „революция“ (тази съветска инвазия на чужда територия ако е революция, аз си искам Кримския полуостров).

Дядо попе, арменците не е като да не сте страдали от комунистическия режим, не знам как е при вас в Ереван, но нашите лицемери на софийските жълти павета обявиха комунистическия режим за престъпен, макар и до момента да отказват да се самолустрират. Това е обяснимо, дядо попе, и ти не би свалил калимявката само, защото си пропуснал постите, нали така? Вие, арменците, сте първата държава, приела християнството като официална религия, пък нашето име е най-старото оригинално в Европа, та си имаме приказка, нищо че Армения и България са страните с най-бърз демографски колапс на Стария континент. Но, не затова ми е приказката, дядо арменски поп, пиша ти, за да се оплаквам.

Педерас гърбатъй (собствено Волгохранилището) сбрал партизанския си отряд и ме наклеветил на местните администратори на Клюкарника, които осъществяват тотален терор без никакви ясни правила срещу всеки, който посмее да говори против всички метастази на ДС. Само през последните няколко седмици собствено мен, дядо арменски попе, ме блокираха три пъти, а и почти всичките ми приятели, които изразяват каквато и да било социална позиция по една или друга тема, отнесоха банвания наред.

Да, дядо попе, свикнал съм да ми викат соросоид, евротолераст, да ме обвиняват, че пълня гушата с някакви грантове, през таратанците ми е вече. Свикнал съм и да броя стотинките за парното и да ходя пеша, пък и да пия най-евтината ракия, арменски попе. Затова и се оплаквам на теб. Защото знам, че батко Волгин ще продължава да бъде същата достойна личност, няма да го дотират от североизток и няма да е еманация на всичката простотия, която се случва в държавата ни.

Другаря Волгин получава заплата от нас, българските данъкоплатци, дядо арменски попе, вече го споменах. Поне малко мислещата част от нас категорично не иска да дава заплата на човек, който изразява убеждения на фашизиран комунист. Честно. Той обаче е нужен на този и онзи, за да се създава впечатление, че казва нещо важно, зад което всъщност другарите от разклоненията на ДС замаскират едрите си извращения.

Просто е, дядо арменски попе. Просто е като отвличането на оня, чийто баща с автокъщите Господинът с магнолиите (не, аналогията с „Дамата с камелиите “ на Александър Дюма – син е пълна тъпотия, извинявам се, Агопе) беше привикал да разпитва за бизнеса му в Банкенските сараи.

Просто е като терористичния акт срещу „Свободата води народа“ към Крушевската република (но не по Йожен Дьолакроа), а по пътя за „Позитано“ 20. Просто е като това, което има няколко пръста над наранения си врат, след като я „чукнали“ отзад на кръстовище.

Много е просто, дядо арменски попе. Затова и на теб се оплаквам. При положение, че половината Клюкарник е пълен с хард еротика и какви ли не междуличностни нападки, дядо арменски попе, БГ администраторите на Зукърбърг са захапали малкото хора, които са останали да противоречат с думи и дела на магнолиите и крушите. Оплаквам ти се, защото знам, че няма никаква полза, арменски попе.

Знам, че няма никаква полза от оплаквания, докато Волгин и платената му агитка живее на държавна издръжка на рашибозука.

Здрав да си, дядо арменски попе, целувам ти ръка!

 


Коментарът е публикуван в сайта Биволъ

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Хеакъл от Диви дол

Heracles divi dol half covер small
Много смях и 12 илюстрации са събрани между кориците на "Херакъл от Диви дол" - новата четвъртата част от поредицата "Северозападен романь".

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

6 knigi a

 ПРИМОЦИЯ

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол") може да вземете за 53 лв. вместо 58 лв.

- При покупка на всичките 6 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар"), те ще ви струват 80 вместо 88 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

BULGARIAN LIVES MATTER!

 bulgarian lives

Българските медии винаги са ме изумявали силно. Поработих две-три петилетки в десетина, гониха ме за липса на политическа коректност, разни заплати ми орязваха, казват ти, че собственикът е еди кой си, излиза, че е друг. Ама, няма значение. Не е нужно да минеш по моя наивно-глуповат път, за да схванеш за каква кирлива медийна среда става въпрос. Достатъчно е да разсъждаваш и анализираш това, което е видно за всички. Това, че при мен стана по трудния начин, си е лично мой проблем.

Прочети още...
 

Снимки

b-002.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...