Диви дол - актуално, Емисеа 18

Информационна емисия на Вела Тропоската

radiotochka 17
---
- Драги дивидолчанье и други жителе на поречеето! – Имам удоволствеето да ви представим осемнаеста новинарска кореспонденцеа на „Диви дол - актуално“.

Времето

Турайте му на времето у коя си дупка сакате. Днеска не день да си приказваме за никво време. Празник е!

Спорт

Нема никви значими спортни събитеа. Играли там у УЕФА-та, май Лига Европа й викат сега, ама не мом баш да ви каем кой с колко е бил. Иначе у Диви дол се спортува само обръщанье с права лопата. Вече нема извиненеа. Оти времето, къде си приказвахме преди манку за ньего, се е поопраило и нема извиненеа. Женорята кяфкат, че требва да садат, така че фащаш лизгаро и наред!

Из живото

- Знаате, че съм трайно неомъжена, така че нема да ви честитим осми март порди простата причина, че ме е яд на сички щасливо омъжени. Само ше каем, че повечето омъжени не са щасливи, а повечето щасливи не са омъжени. Обаче я не съм от тия, не съм и от ония. Мужите не са цвекье за мирисанье. И ние не сме, меджу назе казано. За тва и се сбираме. Оти съвръшените са у раю. Честит празник на кой го празнува! Те, все пак ми се откина от устата.

- Безпрецедентен акт на насилее срещу жител на Крадни брег. Да земат да му улезнат у плевнята и да му отнемат неправомерно около четиресе-педесе вили сено. Пръвокласно. Изушено на барут, от най-качествена трева. Улетели нощеска, доде кон си отдъинял. Никой не знаа кои са, ама се подозира, че са местни ора, понеже ти ако си от Хелзинки примерно, отдека ше знааш, че там има плевня, па и сено у ньеа? Па и да земеш да го прекараш до Финландеа? Айде, молим ти се! Ем ше ти отнеме млого труд, ем ше ти излезне бая скъпо. Така че са местни ашлаци, от мене да знаате, макар и да не съм следовател.

- И накраю нещо юбопитно, кък създадоаме традицеа у нашта радеоточка: 
Не мом да се сдръжим и ше си каем. Таа Моника Белучи голем таралясник ше излее. Заеба оня пич Венсан Касел, къде нищо му нема, зарди некъв азербайджанец с ебем ти колко пари. После заеба азербайдженецо (по източници на нашта медеа нема никво съмненее, че го е опоскала яката), та да се фане с брадат скулптор. Кво скулптурира, един Господ знаа. Ама ньеа със сигурнус я скулптурира, ако мое така да се изразиме. Дръта кокошка! И на мене ми се щеше да ме скулптурират, ама не съм красива италеанска актриса, а неугледна читалишна сюжителка. Кво да праиш? Живот…
С вазе беше Вела Арнаудова – Тропоската

---

Още емисии

Ако сте изчели емисиите, а сте пропущили некое от трите книжлета на Торлака: "Северозападен романь", "Автономията????" и "Май ше ни бъде...", мое да си го земете от ТУКА.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Разкази за маса

razkazi za masa frontНелепи, невъзпитани и неподредени. Безмилостно смешни и баснословно шантави. Такива са разказите за маса.

Иска ви се да сте там? Сред цигарения дим, зад зацапаните прозорци, които кънтят от смях, наздравици и препирни?

Торлака ви е запазил място. Придърпайте си стол, сипете си едно пиенье по ваш избор и разгръщайте смело!

.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

rm 9books

ПРИМОЦЕА

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол", "Разкази за маса") можете да вземете за 77 лв. вместо 83 лв.

- При покупка на всичките 10 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", "101 текста на Торлака за Биволъ" и "Аз, ваксинаторът"), те ще ви струват 155 вместо 168 лв. 

В медиите

„Моят човек“ писател – Стоян Николов – Торлака

269136200 4691094374273339 2016389572412586466 n

"Торлака е интересна и вълнуваща личност. Познанството с него и книгите му дава вълнуващи преживявания и знания, но има и негативи. На първо място за четящите – на всяка страница би следвало да има червена точка, така че не давайте тези издания на деца под 16 годишна възраст! За тези, които смятат да сядат на маса с него, трябва да знаят, че такова деяние е препоръчително само за тези, пълнолетни и способни да носят лична отговорност граждани, покрили критериите за напреднали по българския банкетен стандарт.

С други думи – трябва да можете да изпиете поне едно кило северозападна скоросмъртница, без да проявявате признаци на видимо пиянство, като за такива не се броят задиряне на жени, предизвикване и/или участие в батални сцени, а заспиване на масата, нарушения в двигателния и говорния апарат, както и по-тежки реакции на организма, които силата и количеството на алкохола може да провокират и да се озовете в Токсикологията. Ракията е безцветна и на вид е досущ като вода. Пие се в голяма чаша, като в друга такава се сипва истинска вода, от която се отпива след глътката огнена течност, за да погаси избухващия в устно-стомашната лигавица пожар. Накрая пиенето на вода изгубва значение, защото просто не можеш нито да различиш едната и другата напитка, нито да запомниш разположението на чашите..."

Вижте цялата статия на Видин Сукарев за сайта Media Cafe в ТУК.

 

Снимки

viden-vanov.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...