От мястото на събитието

Северозападната трилогия в Габрово, септември 2017

Защо се мотах толкова с текста си за хумористичната Северозападна трилогия в столицата на хумора? Защото тия габровски шегобийци ми надрънкаха едни подаръци, та нямаше как да се начудя.

Добре, пурата Chibao от приятелката ми Мърфи я изпуших с такъв кеф, че все още, като се сетя, и усещам вкуса в дробовете си. Ама любезните домакини от „Дом на хумора и сатирата“ ме разбиха на парчета. Необходимо е да уточня, че сладко не ям под никаква форма, но като се прибрах и погледнах торбичката с подаръци, намерих в нея захарничка...

  • gabrovo-2017-01
  • gabrovo-2017-02
  • gabrovo-2017-03

Имаше една приказка, че дядо Миньо Попа, един от най-щедрите габровски възрожденци, платил да се направи калдъръм от града до Боженците, и, когато отишъл да види свършеното от собствения му джоб, бил бос. Като го попитали, защо носи цървулите си в ръка, той отговорил, че не иска да ги износва излишно, нали не бил пред хора.

  • gabrovo-2017-01

Та, да се върнем на темата – те ме предупредиха, ама аз не схванах. От захарничката излиза лъжичка. Ако те покани габровлия на чай и ти подаде захарничката, съвсем нормално е да се опиташ да си сипеш захар. Ама няма как. Защото тя първо няма капак и второ, лъжичката, която излиза от захарничката, е с дупка на средата. Не направена от домакина, а занаятчийски,производствено, фабрично (нали в българския Манчестър бяхме) е изработена по този начин. Та да не можеш да си загребеш захар през тясната дупка, разположена странично на купичката. Та, близо две седмици се опитвах да сложа захар в чая на децата и все не става.

  • gabrovo-2017-04
  • gabrovo-2017-05

Иначе представянето мина добре. Намерих нови и се видях със стари приятели. Организаторите се бяха постарали, макар и денят да не беше особено подходящ – децата тръгваха на училище на следващия.

Посетете „Дом на хумомра и сатирата“. Няма да останете разочаровани, дори напротив. Нито от екипа, нито от експозициите. Даже и моите книги можете да намерите там.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Иваил цар

Ivail 2 korica predna half small

"Иваил цар", книга втора - исторически роман за противоречив владетел, загадъчна личност, дързък войн и вдъхновяващ човек. 


ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ

В медиите

България е първата ми любов и така ще си остане завинаги

Интервю за Успелите.бг

 DSC0945

Стоян Николов - Торлака е един от най-популярните съвременни български автори. Книгите му "Северозападен романъ", "Автономията????" и "Май ще ни бъде..." се радват на огромен брой читатели от всички възрастови групи. Откроява се с това, че пише на диалект, интересува се от родното, историята и запазването на традициите ни като народ. Стоян е много повече от писател, съчетал е в себе си най-разнообразни качества и таланти. Запознайте се с него в следното интервю.

Кой е Стоян Николов?

Стоян Николов е на 38, към момента баща на трима сина и съпруг на най-красивата жена, която е виждал през живота. Едва след това е човек, който с много инат и упорство реализира мечтата си да е професионален писател, да обикаля из планините, да се радва на спорта, близките си и още няколко неща, повечето от които не са за публична употреба.

Прочети още...
 

Снимки

plamen-bardarski-katalunia.jpg

Фейсбук

Loading ...