Задължително, простаци!!!!

boiko borisov todor jivkov

1. В нашата страна, членка на Европейския съюз, трябва да е задължително да се ходи на детска градина от 4-годишна възраст. Не си мислете, че това е нарушаване на правата ви. Защото не е.

Няма нищо по-добро от това малките ви, весели и палави дечица да бъдат вкарани в правия път колкото се може по-рано. Ще кажете „Но ние имаме право да запазим свободата на децата си възможно най-дълго, за да изживеят най-незабравимите години в живота си”.

Ще го кажете, защото сте простаци. Вие нали изживяхте детството си незабравимо? И виждате ли какво става сега!? Бедни сте повече от всички европейци, постоянно ни съдите в Хага и не спазвате никакви правила.

Е, ако обичате децата си, мълчете си и ни оставете да ги вкараме в „кошарата” по-скоро, за да се научат да си държат езика зад зъбите и да скланят глава, за да не си създават сами проблеми. Като вас.

1.1. Не се оправдавайте, че нямало детски градини и заради това не можете да запишете децата си, дори и да искате. Мъдрецът е казал, че ако искате, ще намерите детска градина. За да ви докажем, че можете да го направите, ще ви наложим солени глоби, ако, преструвайки се на отрудени и поставени в мизерия и безизходица, не стоите на денонощни опашки, за да включите наследниците си в списъците за детските заведения.

Ако се наложи, ще се биете с другите родители на бъдещи 4-годишни. Ако се наложи, ще записвате децата си още преди да са се родили. Инициативата е във ваши ръце. Нали за инициативност се говори в Брюксел!? Животът е борба. Членството ни в ЕС не дава единствено права. То води и до задължения. И само да сте посмели да ни съдите в Хага!Засрамете се, това изобщо не е патриотично.

2. В нашата страна, членка на Европейския съюз, трябва да е задължително да не се пуши на обществени места. Ще кажете „Ама тоя закон е пълна простотия. Всичко ли докарахме до европейските нива, за да се фокусираме върху това къде да се пуши!?”. Ще го кажете, защото сте простаци. Вие пушихте ли по кръчмите? Не, не, не ми се оправдавайте, че ходите на заведение един път на месец за по една бира с пържени картофи. Ако има тройка от тотото, със сирене.

И един път да е, пак пушите! Или подлагате нос да вдишате дима на цигара от съседната маса. Трябва да се дисциплинирате! Бедни сте, защото пушите. Да, статистиките сочат, че средно на час българинът изкарва повече от 11 лева, тоест 90 лева дневно. Да, практиката сочи, че ако взема 30 от тях, е за завиждане. Но не сте бедни щото ви изтискваме като мокри (вече отдавна сухи) парцали. Бедни сте, защото пушите. И сте болни заради това. Стрес имало! А знаете ли какъв стрес им е на ония в Буркина Фасо? Не спорете с мен! Ще се обаждате, когато построите някоя магистрала… И никаква Хага! Да не сте си го и помислили!

2.1. Никой не е длъжен да слуша аргументите ви! Пушенето ви харесвало… Пушенето не било незаконно… Плащали сте солено за новите акцизи… Заведенията имали зали за пушачи…

Да започнем отзад напред. Като има зали за пушачи какво? Знаете ли колко искам да си пална една пура като ви гледам как си подръпвате от долнопробните цигарки, а аз седя в отделението за непушачи, за да правя добро впечатление?

Плащате акцизи, но друг път! Нали митничарите решават тестове? Нали виждам колко рушвети вземат и колко цигари без бандерол влизат в страната… Ще кажете „Ама ние каква вина имаме, че не успявате да контролирате служителите си?”. Имате, сигурен съм, че имате… Когато разбера каква е вината ви, ще ви уведомя. Дотогава просто се чувствайте виновни. Свикнали сте, аз ли да ви уча? И пушенето наистина не е незаконно, но само защото аз все още не съм решил. Защото ако го забраня, ще ви харесва още повече. Мръсен, долен народ сме ние българите…

3. В нашата страна, членка на Европейския съюз, трябва да е задължително да не се говори за всичко. Ако говорите, сте простаци!

Администрацията била корумпирана... Е, аз съм широко скроен. И костюмите ми стават все по-широко скроени, но това е друга тема. Та, широко скроен съм и признавам, че може и да има корупция в чиновничеството.

Но помислете, ако говорите постоянно за пари под масата, аз не мога ли да ви попитам откъде ги вземате, за да давате рушвети? Нали сте бедни? Не ми обяснявайте, че това е единственият начин да развивате бизнес в България. Има и други начини, но аз ли да ви уча?

3.1. Е, добре, щом настоявате, ще ви дам един съвет. Не давайте рушвети, давайте подаръци. Ето един пресен пример. Една екскурзия до Бали, дори половин екскурзия до Бали, прави чудеса. Изръсвате се няколко хиляди лева и разглобявате боеприпаси както си искате. Няма правила, защото чиновникът, който трябва да ви наблюдава, е на плажовете в Индийския океан. Или знае, че е бил там и хич не смее да си отвори устата.

Има и риск. Казах, че съм широко скроен, затова го признавам. Но рискът е малък, а и ние ще помагаме, колкото можем. Все пак боеприпаси се съхраняват в 98 склада в България, а досега само два изгърмяха. Буквално изгърмяха, ще кажете, но това е защото сте простаци! Аз ще акцентирам – само два. Единият даже не беше по време на нашето правителство.

А ако знаете колко пари ще изкарате от съхраняването и утилизирането на боеприпаси! Колко му е да платите една екскурзия до Бали, по 300 лева заплата и по хилядарка на опечалените роднини. Ние от своя страна ще направим всичко възможно да изкараме, че гърмежите са по вина на „утилизиращите”. С GSM-и ще ми влизат… А ако има някой загинал, още по-добре… Ще лъжем няколко дни, че се води изчезнал, а после може и да му припишем почти цялата вина. За вас най-много условно. От три до пет години. Но може и няколкостотин лева да ви глобим, щото не сме уточнили дали пушекът е бил на закрито…

4. В нашата страна, членка на Европейския съюз, трябва да е задължително да се мисли трезво. Уж съм галеник на съдбата (в случая разбирай журналистите), а се заиграха с името на едни осъдени и ги кръстиха Бегалеви. Мнооого смешно! Заиграха се, защото са простаци!

4.1. Помислете трезво и кажете: Кое е по-добре, да осъдим някого и той да е на свобода или да напълним затворите с разни, които не мислят трезво, без да им слагаме никаква присъда? Ще ви отговоря, защото ако не ви е станало ясно, водя монолог. Тоест, говоря с единствения човек, с когото си заслужава да се комуникира в тази държава. А вие слушате…

Това е демокрацията, ценностите на европеизма и западната цивилизация на едно място. Бегалеви, добре, ние какво можехме да направим? Нали си спомняте пророческите ми думи „Ние ги хващаме, те ги пускат”?

Имало подозрения, че колата на някаква журналистка била запалена по поръчка на Бегалеви… Подозренията не са доказателства, нали ви казах, това е демокрация… А и ако тя се беше придържала към правило номер 3 всичко можеше да е наред. Ей, да не сте си и помислили за Хага, нали така!?

5. В нашата страна, членка на Европейския съюз, трябва да е задължително да си застраховаш имуществото. Ще кажете „Защо, след като плащаме данъци на държавата, а тя не взема мерки да не гърмят складове за боеприпаси, да не падат язовирни стени, да не се затлачват реки и земетресения със смешен магнитут да не създават трагедии?” и ще го направите защото сте простаци!

5.1. А какви простаци сте само! Така ли не ви остават достатъчно пари, при средна работна заплата кажи-речи колкото тази в Албания, да отделите дохода си за няколко месеца и да осигурите безметежното съществуване на панелката си? Данъците, те са за друго. Върнете се към точка 3.

P.S.  И знаете ли кое е най-лошото? Най-лошото е, че аз съм сред най-оправните (разбирай най-малко лошите) управници на тази страна през последните 22 години. Ама това си е мнение на автора…

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Хеакъл от Диви дол

Heracles divi dol half covер small
Много смях и 12 илюстрации са събрани между кориците на "Херакъл от Диви дол" - новата четвъртата част от поредицата "Северозападен романь".

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

6 knigi a

 ПРИМОЦИЯ

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол") може да вземете за 53 лв. вместо 58 лв.

- При покупка на всичките 6 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар"), те ще ви струват 80 вместо 88 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

BULGARIAN LIVES MATTER!

 bulgarian lives

Българските медии винаги са ме изумявали силно. Поработих две-три петилетки в десетина, гониха ме за липса на политическа коректност, разни заплати ми орязваха, казват ти, че собственикът е еди кой си, излиза, че е друг. Ама, няма значение. Не е нужно да минеш по моя наивно-глуповат път, за да схванеш за каква кирлива медийна среда става въпрос. Достатъчно е да разсъждаваш и анализираш това, което е видно за всички. Това, че при мен стана по трудния начин, си е лично мой проблем.

Прочети още...
 

Снимки

a-8.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...