ЩЕЛИ ДА МИ ГЛАСУВАТ МАШИННО ТЕ!

mashinno glasuvane

Когато реших да направя от България стабилна страна с европейски партньори както на Североизток, така и на юг от Балтийско море, си представях нещата по съвсем различен начин, признавам си. Не очаквах, че този народ е изграден от толкова лош човешки материал, но се оказах прекалено лековерен и си нося последствията.

Ти им даваш стотици евро средна работна заплата, правиш тангенти, магистрали, гранични укрепления, не пречиш на роднините им, които кой знае защо бягат на талази, на талази зад граница, да им изпращат пари ежемесечно и да се превърнат в най-големия инвеститор в България, а те пак недоволни. Остави другото, ето ясен признак, че не съм аз виновен, а просто българинът си е мрънкало като цяло.

Бягат, бе! Бягат! Не само, за да работят, бягат и за да си почиват, моля ви се! Та Гърция, та Турция, че по-малко бедните чак до Италия, Испания и Франция стигат. Добре, не отричам, може услугите и да са по-евтини и качествени, обслужването – по-дружелюбно, така е. Поне за Испания имам сериозни впечатления, наложи ми се да купя една къща в Каталуния след страстен романс. Но, няма ли поне малко родолюбие у вас, бе!? Ще стиснете зъби, ще дадете 500-1000 лева отгоре и ще покажете уважението си към родното Черноморие. Родно е, не разбирате ли? От три морета ни остана само едно-едничко и вие го загърбвате! Не ви е срам!

И отгоре на всичко, точно когато получих звучен шамар заради недвижимото имущество на най-мощния си бушон и трябваше да го оставя да изгори, превръщайки се в сив кардинал, този народ, неблагодарен за всичко, което съм му дал, ревна, че съм бил отменил машинното гласуване. Представяте ли си само!? Машинно гласуване, без Цецо да има всичките досегашни лостове да… как да се изразя по-политкоректно… да менажира изборите както досега? Ами, аз ще изгубя толкова много позиции по места, че няма да мога да упражнявам контрол върху разни кметчета на общини, градове, села и паланки, които ще заместят моите верни неофеодали. А оттук нататък става лошо. Ако загубя печели цял народ, ако спечеля – печеля само аз, както е казал класикът.

С много верни хора и малко народна пара за усвояване по места мога не само местните, а и парламентарните, европейските и интерконтиненталните избори дори да спечеля. Нали знаете Архимед какво е казал за опорната точка и достатъчно дългия лост? Е, опорните точки ги владея до съвършенство мисля, но ми трябва и лост. А машинното гласуване ще прекърши лоста. На мен лостът ми е под формата на кебапчета, фолк концерти, лозунги и мобилизиране на електората по учреждения и гета посредством мънички подаръци, демек финансови стимули.

Който иска да бутне стабилността, да си гледа работата! От Девети септември до днес не сме давали властта, а комунист знаете само как се отказва от мандраджийските сирене, кашкавал и сметана? Не стига, че за вас сме оставили суроватката, изварата и обезмасленото мляко, а вие и на това сте недоволни! Все едно бабите ви само машинно са гласували!

Не ме ядосвайте, защото дясната ми ръка вече може да е само сив кардинал, но и на тези избори ще дърпа конците зад театралните завеси! А, ако ли не гласувате правилно, отново ще подам оставка и ще се върна на бял кон за четвърто правителство и четвърти папа да ме гали по главата! Почвам да излизам от равновесие като цица размер D от чашка размер С. И за какво ли изобщо ви строя, санирам, усвоявам, режа лентички не знам. Само едни тераси, тризонети, циментирани дюни, златни шезлонги и магистрали с авангарден асфалт на хармоника са ви в устите. И машинно гласуване. Ще го възложа на Данчо Белия хакер, та да видите и машинно, и ръчно гласуване! Неблагодарници!

---

Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

6 knigi a

ПРИМОЦЕА

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол") може да вземете за 53 лв. вместо 58 лв.

- При покупка на 8 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", плюс "101 текста на Торлака за Биволъ"), те ще ви струват 108 вместо 118 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

БИКОВ БЕЗМИЛОСТНО РАЗОБЛИЧИ КОРУПЦИЯТА В ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ!

toma bikov

Нали обективността изисква да се анализират всички гледни точки, та седя и си мисля. Ами, ако депутатът от ГЕРБ Тома Биков е прав? Кой пък казва, че западните медии са неподкупни? Някой е извадил едни пачки от тайно нощно шкафче, занесъл ги е на „Шпигел“, „Политико“ и цялата там плеяда прехвалени и уважавани вестници и воала! Те ти, брате, цела кампания срещу ГЕРБ! Яростна, безочлива, безцеремонна и неблагодарна.

Прочети още...
 

Снимки

a-5.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...